I dagligdagen tænker vi ikke meget på vores forsikringer, da den slags jo bare er noget man har. Pengene er ikke spildt, men vi håber faktisk på, at vi aldrig får brug for forsikringsselskabet. Vi håber altid på, at uheld og ulykker rammer andre. Men i løbet af et langt liv vil man sandsynligvis få brug for sit forsikringsselskab på grund af en skade, og så gælder det om at have sin forsikring i orden. Der er store beløb på spil, uanset om der er tale om rejseforsikringer, bilforsikringer eller din husforsikring. Du kan både få brand, indbrud eller vandskade i dit hjem, og i trafikken kan man også være uheldig. Desværre findes der mange undtagelser i forsikringspolicerne, der gør det muligt for forsikringsselskaberne at undgå at udbetale til en opstået skade, og du bør sikre dig, at du er dækket godt nok ind, når du tegner en forsikring. Du bør derfor helst indhente flere tilbud på din husforsikring, således du kan sammenligne priser og vilkår og udvælge det bedste tilbud, der opfylder alle dine krav til en ordentlig husforsikring.

Dette bør en husforsikring indeholde

Du bør være forsikret, hvis der sker en skade på nogen i familien, en skade på jeres bolig samt på jeres indbo herunder møbler og løse genstande. Dette dækker en normal husforsikring, og forsikringen kaldes også undertiden for en indboforsikring. Du skal være dækket godt ind, hvis I skulle komme ud for:

  • En ulykke i hjemmet med personskade og skade på indbo.
  • Ved brand- og vandskade samt tyveri/indbrud.
  • Forsikring mod svamp og fugt.
  • Forsikring mod rørskader.
  • Glas- og kummeforsikring.
  • Skader ved kortslutning af strøm.
  • Skader sket på ferierejser.

Måske skal du supplere din husforsikring med en familieforsikring, en ulykkesforsikring eller en rejseforsikring, da en komplet husforsikring faktisk indeholder en blanding af alle disse standardforsikringer.

Rejseforsikringer

Det gælder ikke blot om at være forsikret mod diverse skader, men det gælder især om at være tilstrækkeligt sikret, så derfor bør du tjekke for eventuel høj selvrisiko samt maksimalbeløbene på dine forsikringer. Hvis uheldet er ude, så nytter det jo ikke, hvis jeres indbo kun er forsikret for 500.000 kr., hvis I kun er dækket for op til 350.000 kr. På en normal husforsikring er der som regel inkluderet en rejseforsikring, som dækker alle skader på ferierejser i typisk 30 dage. Her kan du både få dækket transportomkostninger i forbindelse med sygdom og skader men også dækket udgifter til hospitalsophold og lægehjælp. Med en god rejseforsikring får du også dækket mistet bagage samt andre uforudsete udgifter, og du kan finde mere info om husforsikring og rejseforsikring hos Informeo.dk. Her kan du nemlig læse om, hvad man især skal være på vagt efter på de forskellige typer forsikringer, således du ikke snyder dig selv og tegner forkerte forsikringer, der ikke dækker dig tilstrækkeligt, hvis uheldet er ude.