Der findes forskellige metoder til at opnå en bedre privatøkonomi samt firmaøkonomi, og det gælder især om at kende til de vigtige nøgletal både for eget vedkommende men også for dine virksomhedskunder. Du bør derfor sikre dig en masse nøgletal, før du handler bolig til dig selv eller til dit firma. Dine nøgletal giver dig både en oversigt samt et værdifuld beslutningsgrundlag, der på sigt giver dig et stort økonomisk udbytte frem for at tage en impulsiv beslutning her og nu.

Det er vigtigt at tænke langsigtet, når man indkøber fast ejendom, da der ofte er tale om finansiering på 20 eller 30 år. Det gælder også om at købe noget, der er passende i stil, størrelse, beliggenhed, og der skal derfor også være nøgletal over din økonomiske formåen, der jo ofte kan afhænge af dine midler i dit firma.

Økonomiske nøgletal for firmaet

Der findes rigtig mange mindre virksomheder i Danmark både enkeltmandsvirksomheder samt ApS, hvor der kun er 1 eller 2 indehavere. Her vil firmaets økonomi ofte have stor indflydelse på, hvordan den personlige økonomi er, så derfor bør du altid sikre dig en stærk økonomi i dit firma, således du ikke mister dit kundegrundlag og indtægt.

De fleste fokuserer især på firmaets drift, hvilket også er meget vigtigt, men desværre ignorerer mange personer at sætte sig grundigt ind i firmaets nøgletal. Dette kan blive skæbnesvangert for dit firma, hvis du køber ind til et for stort varelager eller prissætter dine varer forkert.

Derfor bør du anskaffe dig et minimum af værktøjer til at skaffe dig overblik over dine nøgletal, således du effektivt kan tage beslutninger for firmaets markedsstrategi. I firmaet skal du derfor især have en korrekt kreditvurdering af dine kunder, der jo dels sikrer afsætning samt en minimal risiko for manglende betaling. Vigtige nøgletal til at give dig en kreditvurdering af dine kunder er:

  • Deres årsregnskab.
  • Deres adresse.
  • Deres direktører.
  • Deres egenkapital.
  • Deres indre værdi.
  • Deres likviditet.
  • Deres aktiver og passiver.

Sådan kan man skaffe opdaterede nøgletal

Det kan være en større opgave på egen hånd at skaffe de nødvendige nøgletal for dine kunder, men du bør ikke tage chancen og blot give en tilfældig kunde for stor kredit, hvilket kan blive skæbnesvangert for din virksomhed. Hvis du laver flere fejlbeslutninger om kreditgivning, kan risikere at stå uden kapital og få likviditetsproblemer og dermed selv kunne gå i betalingsstandsning eller konkurs.

Ved at alliere sig med en professionel partner på området kan man derfor nemt og hurtigt skaffe sig de nødvendige og opdaterede nøgletal, der giver dig et godt beslutningsgrundlag. Man kan få alle de vigtige nøgletal hos Bisnode, der nemlig indhenter alle nøgletal fra forskellige firmaer og personer fra hele verden og holder dem opdateret.

Du kan ofte starte med et abonnement på erhvervsdatabasen Navne & Numre, hvor du kan sikre dig et meget præcist overblik over dine kunder og konkurrenters økonomi gennem de seneste 5 års nøgletal og regnskaber.