Bolig og økonomi ved et praktiksted
De fleste unge skal før eller siden finde et passende job eller uddannelse, og her går virkeligheden hurtigt op for den enkelte, at økonomien er en vigtig del af tilværelsen. Når man flytter hjemmefra, så opstår der pludselig en masse nye uventede udgifter til både husleje, transport, bøger, mad, telefon, varme, strøm, internet, tv mm. Husleje er en af de største udgifter, så på dette område bør man tage en vigtig og velovervejet beslutning, da økonomien nu og fremover vil blive berørt af din beslutning. Mange unge mennesker har netop en stram økonomi under studierne, da man ikke har megen tid til deltidsjobs, da man jo skal koncentrere sig om studierne. Man kan enten supplere sin økonomi med en eventuel børneopsparing og øvrig hjælp fra forældrene, SU eller med en elevløn under praktikperioderne på uddannelsen.
Sådan finder man et praktiksted
Først og fremmest skal man jo vælge en uddannelse og fagområde, som man virkelig interesserer sig for, og måske kan Hotel- og Restaurantskolen være en god mulighed, hvis man bor i hovedstadsområdet og gerne vil uddanne sig til kok, ernæringsassistent, diætist, tjener, receptionist eller smørrebrødsjomfru. Under alle denne slags uddannelser får man brug for et godt praktiksted, hvor man kan arbejde i de perioder, hvor man ikke sidder på skolebænken. På skolens hjemmeside kan man finde en nyttig oversigt over et praktiksted for enhver smag, og opslagstavlen fungerer endda som en jobbørs med ledige stillinger. Opslagstavlen fungerer derfor som et kommunikationsmiddel mellem virksomheder og studerende, så her kan man se alle de steder, hvor man kan finde en praktikplads i området.
Privatbolig under studierne
Når man kender praktikstedet og skolen, så bør man jo netop finde en passende bolig i nærheden af disse, således man sparer mest muligt i tid og transport. Hvis alle ledige værelser og lejligheder er meget dyre, så bør man overveje at købe en ejerbolig, da lånerenten er meget lav i disse år. Faktisk kan det være en god investering at købe en lejlighed, da man ikke kan få meget i renteafkast nogen andre steder. Det kan nemt være en del billigere at eje frem for at bo til leje, men man bør være sikker på, at lejlighedens stand og beliggenhed er rimelig, da man i modsat fald senere kan få problemer med at sælge den igen. Man kan eventuelt få hjælp fra forældrene, da de færreste unge mennesker er kreditværdige til køb af fast ejendom, og forældrene kan eventuelt købe boligen i deres navn, eller de kan kautionere for lånet i kreditforeningen. Hvis man bor alene, så kan man ofte nøjes med en ganske lille etværelses lejlighed, hvor man har stue med køkken, et toilet med bad samt et separat soveværelse. Man bør altid tale med en fagmand, før man tager den endelige beslutning, og det kan både være forældrene samt bankrådgiveren og eventuelt en rådgiver i kreditforeningen.
Comments are closed.