Det har aldrig før været så nemt at ansøge om lån, da man på nettet kan finde masser af lånefirmaer, der tilbyder kviklån, hvor man modtager beløbet indenfor 1-2 dage, så man nemt kan springe på et godt tilbud, hvor beslutningen skal tages på kort tid. Kviklån er derfor det modsatte af banklån og boliglån i kreditinstituttet, da disse lån har en noget længere behandlingstid, da denne type lån skal tinglyses, før udbetalingen af lånet til din konto bliver foretaget.

Imidlertid er der så stor forskel på alle disse mange typer af kviklån på området, da de indeholder forskellige lånerenter og gebyrer, så derfor bør man først finde en god hjemmeside, hvor man sammenligner de lån, som du er kvalificeret til. Hjemmesiden www.seedmoney.dk kan være et glimrende sted at starte, da man her kan finde en stor låneoversigt over danske kviklån, og på den måde kan man nemt og hurtigt vælge det bedste kviklån på markedet. En anden god hjemmeside kan være www.hæveautomaten.dk, da man her finder andre lån at vælge imellem, og dermed vil man totalt set kunne danne sig en oversigt over de fleste lån på markedet.

Hvorfor søge et kviklån på nettet?

Der findes flere årsager til at vælge et online kviklån frem for at gå i banken eller til sit realkreditinstitut, og de vigtigste årsager kan blandt andet være disse:

  • Låneomkostningerne er ikke meget dyrere end banken.
  • Det er langt hurtigere at optage lån online.
  • Det er mere anonymt at optage lån online.
  • Der stilles sjældent så mange spørgsmål til dit lån.
  • Man kan ofte vælge fleksible afbetalingsvilkår.

Man bør derfor ikke optage et lån, medmindre man kan indgå en helt speciel handel her og nu på en vare, som måske er på tilbud i en meget begrænset omfang og periode. Det kan derfor nemt være en fordel at optage et kviklån her og nu, da lånet med sine låneomkostninger alligevel er en bedre og billigere løsning frem for at købe varen til normalprisen på et senere tidspunkt.

Fordele og ulemper ved kviklån

Man finder en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved kviklån på internet leksikonet Wikipedia, så man i forvejen er rimelig sikker på, at man har forstået alle vilkår og eventuelle faldgruber, hvis man har læst alle lånets betingelser, før man underskriver dette. Det er forholdsvist nemt og hurtigt at søge et kviklån på nettet, da man blot i et skema indtaster sine personlige oplysninger samt størrelse og afbetalingstid på lånet, hvorefter man indsender sin online ansøgning. Ofte får man svar efter få timer, hvorefter man så enten er afvist eller godkendt, og så skal man blot underskrive låneaftalen, hvilket i dag ofte klares med NemID. Ved mindre lånestørrelser stilles der ingen krav til dokumentation af løn eller selvangivelse, mens der kan være lidt flere krav til dokumentationen ved højere lånestørrelser. Ulempen ved disse online lån er, at man dels må forvente en lidt højere ÅOP, samt at man ikke altid får detaljer om, hvorfor man får afslag på sin låneansøgning. Det er også en stor fordel, at man selv kan bestemme lånets løbetid, således man ikke skal betale en høj ÅOP i længere tid end højst nødvendigt.